AMYLON
Kuskus so špenátom a teefom AMYLON 60 g
Kuskus so špenátom a teefom si môžeš pripraviť ako ľahkú desiatu alebo rýchlu prílohu k mäsu. Výhodou je čisté zloženie bez lepku.
Zloženie: Kukuričný kuskus, sušené plnotučné mlieko, sušená zmes: pastier, mrkva, cibuľa, petržlen, pažítka; teffové vločky 4%, sušený cesnak, morská soľ, sušený špenát 2,5%, kurkuma, korenie mleté.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 1 436 kJ / 339 kcal
- Tuky 3,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,6 g
- Sacharidy 68 g z toho cukry 6,6 g
- Bielkoviny 9 g
- Soľ 2,9 g
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Obsah vrecúška nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody. Môžeme pridať 1 čajovú lyžičku olivového oleja. Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou. Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame.
Skladovanie: Skladujte v chlade a v suchu.
Obsah: 60 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Kuskus s rajčinami a bylinkami AMYLON 60 g
Kuskus so sušenými paradajkami a bylinkami si môžeš pripraviť ako ľahkú desiatu alebo rýchlu prílohu k mäsu. Výhodou je čisté zloženie bez lepku.
Zloženie: Kukuričný kuskus, sušený glukózový sirup, sušené paradajkové kúsky 6 %, zmes korenia: sušený cesnak, rasca celá, paprika sladká mletá, mleté korenie; morská soľ, cukor, bylinky 0,3 %: rozmarín sušený, bazalka sušená, šalvia sušená.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 1 328 kJ / 313 kcal
- Tuky 1,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 70 g z toho cukry 8,2 g
- Bielkoviny 5,5 g
- Soľ 2,9 g
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Obsah vrecúška nasypeme do misky a prilejeme 150 ml horúcej vody. Môžeme pridať 1 čajovú lyžičku olivového oleja. Zmes dobre premiešame a necháme 7-10 minút odpočinúť pod pokrievkou. Hotový kuskus pred konzumáciou ešte dôkladne premiešame.
Skladovanie: Skladujte v chlade a v suchu.
Obsah: 60 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding perníkový Exclusive AMYLON 40 g
Každý z nás si spomína na nádherné dni z detstva, keď nám rodičia, alebo starí rodičia skrášlili chvíle chutným pudindom. Ten perníkový od Amylon-u spĺňa všetky požiadavky potrebné k tomu, aby nám tieto chvíle znovu pripomenul.
Zloženie: Kukuričný škrob, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, zmes mletého korenia do perníka 4 % (škorica, koriander, klinček, badián, aníz, fenikel, nové korenie, muškátový orech, muškátový kvet), pomarančová kôra, jedlá soľ draselný, uhličitany sodné).
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 381 kJ / 90 kcal
- Tuky 1,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
- Sacharidy 16 g z toho cukry 11 g
- Bielkoviny 2,9 g
- Soľ 0,1 g
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
Návod na prípravu: Z odmeraného ½ l mlieka odlejeme 350 ml do varnej nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru (cca 40g) a zahrievame do varu. Do zvyšku mlieka vsypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Nalejeme do misiek a necháme vychladnúť.
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Obsah: 40 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding kokosový Exclusive AMYLON 40 g
Každý z nás si spomína na nádherné dni z detstva, keď nám rodičia, alebo starí rodičia skrášlili chvíle chutným pudindom. Ten kokosový od Amylon-u spĺňa všetky požiadavky potrebné k tomu, aby nám tieto chvíle znovu pripomenul.
Zloženie: Kukuričný škrob, kokosový prášok 2,2%, arómy, maltodextrín, kazeinát sodný , jedlá soľ.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 388 kJ / 92 kcal
- Tuky 1,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g
- Sacharidy 17 g z toho cukry 11 g
- Bielkoviny 2,9 g
- Soľ 0,09 g
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
Návod na prípravu: Z odmeraného ½ l mlieka odlejeme 350 ml do varnej nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru (cca 40g) a zahrievame do varu. Do zvyšku mlieka vsypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Nalejeme do misiek a necháme vychladnúť.
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Obsah: 40 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding marhuľový bez lepku AMYLON 40 g
S kúskami sušených bio marhúľ. Puding je možné pripraviť aj s náhradami mlieka ako ovsený či sójový nápoj.
Zloženie: Bio kukuričný škrob, bio sušené marhule (8 %), prírodná aróma.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 386 kJ / 91kcal
- Tuky 1,30 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,90 g
- Sacharidy 17 g z toho cukry 11 g
- Bielkoviny 2,90 g
- Soľ 1,50 g
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Z 0,5 l mlieka odlejeme 350 ml do varnej nádoby, pridáme dve lyžice cukru ( cca 40 g) a privedieme do varu. Do zvyšku mlieka vysypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes vylejeme do vriaceho mlieko a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Naleje do dvoch misiek a necháme vychladnúť. Hotový puding je učený na rýchlu spotrebu.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 40 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding ryžový s jablkom a škoricou AMYLON 40 g
Ryžový puding s jablkom a škoricou. Rýchla a jednoduchá príprava. Bez pridaného cukru. Neobsahuje lepok a je teda vhodný pre celiatikov. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Zloženie: Bio ryžový škrob (89%), bio jablko sušené (8%), bio škorica mletá (3%).
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 339 kJ / 80 kcal
- Tuky 1,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
- Sacharidy 14,0 g z toho cukry 8,0 g
- Bielkoviny 3,0 g
- Soľ 0,09 g
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Z 0,5 l mlieka odlejeme 350 ml do varnej nádoby, pridáme jednu lyžica cukru ( cca 20 g) a privedieme do varu. Do zvyšku mlieka vysypeme obsah vrecka. Dobre rozmiešanú zmes vylejeme do vriaceho mlieko a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Naleje do dvoch misiek a necháme vychladnúť. Hotový puding je učený na rýchlu spotrebu.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 40 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Celozrnné cesto na pizzu AMYLON 250 g
Sypká zmes na prípravu celozrnnej pochúťky. Stačí pridať iba vodu a cesto na pizzu je behom 15 minút hotové. Česká spoločnosť Amylon používa pri výrobe svojich produktov BIO suroviny najvyššej kvality.
Zloženie: Bio pšeničná múka celozrnná (97%), kypriace látky (vínan draselný, uhličitany sodné), morská jedlá soľ.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 1584 kJ / 375 kcal
- Tuky 1,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
- Sacharidy 71 g z toho cukry 0,4 g
- Bielkoviny 13 g
- Soľ 1,82 g
Upozornenie: Môže obsahovať stopy vajec
Návod na prípravu: Obsah vrecka vsypeme do misy, pridáme 150 ml studenej vody a spracujeme cesto, ktoré necháme do 5 minút odležať. Cesto vložíme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie. Pomoučněnýma rukami cesto vytvarujeme a plníme podľa chuti paradajkovú Passatu, šunkou, šampiňónmi, zeleninou, syrom atď. -podľa chuti. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C cca 15-25 minút.
Skladovanie:
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Celozrnné palacinky BIO AMYLON 250 g
Táto zmes na palacinky je jedným z BIO radu výrobkov od spoločnosti Amylon. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Zmes na prípravu celozrnných palaciniek v biokvalite od tradičného českého výrobcu Amylon. Jednoduchá a rýchla príprava. Na prípravu nie sú potrebné vajcia. Palacinky možno dochutiť na slano i na sladko.
Zloženie: Pšeničná múka celozrnná 91 %, sušené mlieko, kypriaca látka (vínan draselný, uhličitany sodné), morská jedlá soľ. Suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 1349 kJ / 319 kcal
- Tuky 1,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 59 g z toho cukry 0 g
- Bielkoviny 12 g
- Soľ 1,3 g
Upozornenie: Môže obsahovať stopy vajec. Bez pridaného cukru.
Návod na prípravu: Obsah sáčku vysypeme do misky a pridáme cca 400 ml studenej vody, dobre promiešame a necháme 2 minuty odpočinúť. Na vyhriatej panvici potrenej olejom smažíme tenké palacinky. Z pripraveného cesta spravíme cca 8 - 10 palaciniek.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: Poľnohospodárska produkcia EÚ / mimo EÚ.
Kypriaci prášok do pečiva Amylon 12 g
Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku. Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy. Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok.
Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).
Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:
Bežný kypriaci prášok
– Kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov).
Kypriaci prášok bez fosfátov
– Kyslou zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch.
– Zásaditou zložkou je jedlá sóda.
– Ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite.
Zloženie: Bio kukuričný škrob, kypriace látky (vínan draselný, uhličitany sodné).
Výživové údaje:
- Energetická hodnota 705 kJ/166 kcal,
- Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g,
- Sacharidy 41 g z toho cukry 0 g,
- Bielkoviny 0,1 g,
- Soľ 15,4 g.
Návod na prípravu: Kypriaci prášok pridávame do treného, krehkého a piškótového cesta, ďalej perníkov, palaciniek a pod. Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry.
Hmotnosť: 12 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Cukor vanilkový BIO Amylon 8 g
Bio vanilkový cukor sa používa ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov. Môžete ním posypať koláče, palacinky alebo kaše. Na posypanie múčnikov zmiešajte obsah vrecka so siedmimi lyžicami práškového cukru.
Bio výrobok českej firmy s viac ako 100 ročnou tradíciou.
ZLOŽENIE
/Bio trstinový cukor, bio bourbon vanilka (min.1,5%).
Výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva pšeničnú múku, sušené mlieko a sušené vajcia.
Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
SKLADOVANIE
Skladujte v suchu.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 g:
- Energia 1692 kJ / 398 kcal
- Tuky 0,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 98,9 g z toho cukry 98 g
- Bielkoviny 0,1 g
- Soľ 0,01 g
Prášok kypriaci do perníku bezlepkový BIO AMYLON 18 g
Kypriaci prášok do perníka bezlepkový a v biokvalite. Vhodný pre celiatikov aj pre spotrebiteľov so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Neobsahuje fosfáty. Vystačí až na 0,4 kg múky
Zloženie: Kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné, perníkové korenie * (škorica Cassia *, klinček *, aníz *, kardamón *, koriander *). * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 18 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Cukor škoricový BIO AMYLON 20 g
Bio škoricový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov. Je vhodný aj na posypanie koláčov, palaciniek alebo kaše.
Použitie:
- pečenie - škoricovým cukrom spestríte svoje klasické múčniky
- krémy - aj pri studených dezertoch môžete zvýrazniť vôňu škoricovým cukrom
- zmrzlina - skúste domácu, napríklad jablčnú zmrzlinu ochutiť škoricovým cukrom
- nápoje - škoricový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio škoricový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Neobsahuje syntetickú arómu, ale mletú škoricu.
Zloženie: Trstinový cukor*, mletá škorica* (min. 14 %). Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 20 g
Cukor citrónový BIO AMYLON 20 g
Bio citrónový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov.
Použitie:
- pečenie - citrónovým cukrom spestríte svoje klasické múčniky
- krémy - aj pri studených dezertoch môžete zvýrazniť vôňu citrónovým cukrom
- zmrzlina - citrónovú zmrzlinu chuťovo zvýraznite citrónovým cukrom
- nápoje - citrónový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio citrónový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy.
Zloženie: Trstinový cukor*, mletá citronová kôra* (2,5 %), citronová aróma. Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec.
Obsah: 20 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding čokoládový bezlepkový BIO AMYLON 40 g
Kvalitný čokoládový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.
Zloženie: Kukuričný škrob *, odtučnený kakaový prášok * (20%). Môže obsahovať stopy vajec a mlieka. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu:
- domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
- pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
- studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
- sladká omáčka - pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku na zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdle
- náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov
Obsah: 40 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Puding jahodový bezlepkový BIO AMYLON 40 g
Kvalitný jahodový puding v biokvalite vhodný aj pre bezlepkovú diétu. Výborne chutí horúci aj studený. Veľmi variabilný pomocník v kuchyni pri príprave originálnych dezertov. Vyrobený českou firmou so storočnou tradíciou.
Použitie: domáci termix - klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
pečenie - horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa ľubovôle a následne zapiecť
studené dezerty - vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohárikoch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
sladká omáčka - pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku na zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdle
náplne, krémy - vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov.
Puding sa vyrába z kukuričného škrobu, je teda bezlepkový. Obsahuje iba prírodné suroviny, teda sušené jahody, a ako farbivo sa pri výrobe využíva sušená červená repa.
Obsah: 40 g
Zloženie: Kukuričný škrob *, sušené jahody * (6%), farbivo (sušená červená repa *), prírodná jahodová aróma. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva